Pentuja

Gööttipentuja ei valitettavasti toistaiseksi suunnitteilla.


Pennut
- kasvavat lapsiperheen keskellä ja tottuvat kissaan, muihin koiriin ja vieraisiin ihmisiin
- sirutetaan ja rekisteröidään Suomen kennelliittoon
- madotetaan useamman kerran ennen luovutusta uuteen kotiin
- ruokitaan laadukkaalla ruualla
- harjoittelevat kasvattajalla kaulapannan pitämistä
- käytetään eläinlääkärin tarkastuksessa, josta uusi koti saa todistuksen itselleen
- luovutetaan aikaisintaan 8 viikon iässä
- saavat uuteen kotiin mukaan tuttua ruokaa sekä ohjeet ruokinnasta ja pennun hoidosta

Odotan, että kasvattini
- käytetään virallisissa terveystutkimuksissa (lonkka-, kyynär- ja selkäkuvat sekä silmäpeilaus) noin 2 vuoden iässä
- käytetään 1-2 koiranäyttelyssä tai rotuyhdistyksen järjestämässä jalostustarkastuksessa
- luonnetestataan joko MH-luonnekuvauksessa tai luonnetestissä

Viralliset terveystutkimukset sekä ulkonäön ja luonteen arviointi antavat minulle konkreettista tietoa kasvatustyöstäni. Mikäli sinulla löytyy näistä edellytyksistä jotain kysyttävää, vastaan mielelläni lisäkysymyksiin ja kerron näistä lisää. Vaikka kokemusta ei löytyisikään esimerkiksi koiranäyttelyistä, niin minä autan mielelläni ja voin avustaa koiran esittämisessä ja näyttelykäytöksen harjoittelussa.

Ensisijaisesti kasvattini myydään perheenjäseniksi, mutta göötti rotuna on erinomainen koiraharrastusten (rallytoko, nosework, agility ym.) parissa. Tärkeää olisi löytää jokaiselle pennulle juuri sille sopiva vastuuntuntoinen ja rakastava koti.

Lupaan olla kasvattieni omistajien tukena niin hyvissä kuin huonoissakin asioissa koko koiran elämän ajan. Vastavuoroisesti toivon kasvatinomistajilta halukkuutta yhteydenpitoon, sillä vaikka pentu muuttaakin minun luotani teille uuteen kotiin, niin olen silti sen elämästä kiinnostunut tulevaisuudessakin.

Mikäli olet kiinnostunut länsigöötanmaanpystykorvan pennusta, niin voit ottaa yhteyttä. Toivoisin ensimmäisen yhteydenoton tulevan aina sähköpostitse. Tässä viestissä voisit kertoa minulle itsestäsi sekä suunnitelmistasi mahdollisen uuden perheenjäsenesi suhteen.

SIJOITUSKOIRA?
Pyrin sijoittamaan jokaisesta pentueestani ainakin yhden narttupennun. Sijoituskoira olisi minun valitsemani lupaavan oloinen pentu, johon minulla säilyisi sijoitussopimuksen (yleensä 4v) ajan omistajuus ja jalostusoikeus. Sijoituskoirasta maksetaan vakuusmaksu, joka on max. puolet pennun normaalista myyntihinnasta. Mikäli kasvattaja käyttää koiraa jalostukseen, vakuusmaksu palautetaan koiran haltijalle ja mikäli koiraa ei käytetäkään jalostukseen, vakuusmaksu jää kasvattajalle. Sijoituskoirasta voit lukea täältä lisää.

Mikäli olisit kiinnostunut sijoituskoirasta, niin ota yhteyttä. Sijoituskoiran haltijan olisi hyvä olla kiinnostunut tiiviistä yhteistyöstä yhdessä kasvattajan kanssa ja näin ollen asua max. 150km päässä Alavudelta. Kiinnostus näyttelyihin ja harrastuksiin olisi iso plussa.

- Rotumääritelmä
- Rotuyhdistyksen kotisivut

Kuvassa meillä syntynyt Ihanhelmi C-pentue